//Hiphopopera Atalanta Revisited

Hiphopera Atlanta Revisited

Hoe dingen kunnen lopen

Eind 2016 was ik met een klein team volop aan het brainstormen over een nieuw muziekproject. Het project zou gaan over de invloed van de Surinamers en de West-Kruiskade op de Nederlandse muziek. We waren daarvoor op zoek naar goede invalshoeken en concrete voorbeelden. Ook zochten we mensen die op de een of andere manier aan het project zouden willen meewerken. Het liefst mensen uit de wijk zelf. Via via kwamen we uit in de Van Speykstraat. We hadden begrepen dat daar een studio zou zijn waar lokaal talent eerste stappen zet op muzikaal gebied.

Herniewde kennismaking

Je kent vast wel van die momenten waarop je iemand voor het eerst ziet en direct denkt; “ik ken jou ergens van”. Zo was het ook toen ik het pand aan de Van Speykstraat 33  in Rotterdam binnenstapte. Er was gelijk sprake van een goede connectie met onze afspraak. We stelde onszelf keurig aan elkaar voor. Hij vertelde uitgebreid wat Studio MAEH allemaal deed. Tussen de regels door vertelde hij dat hij door het meedoen aan hiphopopera Atalanta in de muziek terecht was gekomen. En toen viel het kwartje. Ik vertelde hem dat ik daar ooit de producent van was. Hij zei: “Dat meen je niet!? Atalanta is voor mij de inspiratie geweest om verder te willen in de muziek.” Anthony Lobato begeleidt nu zelf in zijn studio jonge muziek en werkt aan zijn eigen carrière.

Terugblik Hiphopopera Atalanta

Op zondag 21 mei blikken wij aan de hand van uniek historisch beeldmateriaal terug op de hiphopopera Atalanta. Een voorstelling voor en door jongeren over tegenstellingen in de maatschappij en ‘coming of age’. Wat maakte die voorstelling zo bijzonder? Hoe is het van invloed geweest op wat voor ons beide daarna kwam? Anthony zal ook vertellen over zijn werk als muziekproducent. Ik vertel over hoe ik mezelf inzet voor een bredere waardering van Rotterdamse stadscultuur.

Wees er ook bij

Het Geluid van Rotterdam start dus zondag 21 mei in Boompjes Podium. Daarna zijn er nog edities op 11 juni, 25 juni, 02 juli en 16 juli. Reserveer de data in je agenda of nog beter koop jouw kaarten voor slechts € 7,50. Een passe-partout voor alle 5 edities kost € 30. Check www.hetgeluidvanrotterdam.nl/tickets. Wees erbij! Rotterdam, laat je horen!

2020-10-12T09:27:53+00:00mei 16th, 2017|Het Geluid van Rotterdam|

Leave A Comment