Holland Pop Festival2021-03-16T10:38:43+00:00

Holland Pop Festival

Galerie en erfgoedlab DIG IT UP staat dit jaar stil bij 50 jaar Holland Pop Festival. Dat legendarische festival vond plaats in juni 1970 en wordt in de volksmond soms ook wel aangeduid als ‘Kralingse Bos festival’ of simpelweg ‘Kralingen’. Tal van bezoekers, fotografen en andere betrokkenen hebben er nog herinneringen aan of bezitten er foto’s van.

De Expositie

De tentoonstelling van 50 Jaar Holland Pop Festival is te bekijken in de Bibliotheek en in de etalage van de galerie aan de Schiedamsedijk 62a. 

We hebben ze hier online geplaatst en zullen deze Online Expo  aanvullen met meer beelden van dit bijzondere festival. 

Over de Holland Pop Expo

Met een oproep zijn festivalgangers gevraagd om verhalen, foto’s en objecten met ons te delen, te scannen en toegankelijk te maken voor een groot publiek. Het resultaat is dat we nieuwe en unieke anekdotes hebben kunnen vastleggen en onbekend fotomateriaal hebben gevonden. In juni wordt dit materiaal toegankelijk gemaakt met een online tentoonstelling en in de etalage van de galerie aan de Schiedamsdedijk 62a. Ook wordt de sfeer van toen tot leven geroepen door interviews met de organisatoren en een livestream met muziek uit de periode van het festival.

 

Tot slot heeft DIG IT UP een kopie van het beroemde ‘We Help You’ T-shirt laten maken, dat te koop is. Een mooie hommage aan een driedaags festival dat Rotterdam-Kralingen wereldwijd op de kaart zette.

DIG IT UP draagt ook met ’50 jaar Holland Pop Festival’ bij aan crowdsourcing van Rotterdams erfgoed: het door middel van publieke medewerking verzamelen en toegankelijk maken van materiaal over gebeurtenissen en ontwikkelingen in onze stad.

Shop het T-shirt

We hebben een kopie van het beroemde ‘We Help You’ T-shirt laten maken. Een mooie hommage aan een driedaags festival dat Rotterdam-Kralingen wereldwijd op de kaart zette. Op = op!

Playlist 50 jaar Holland Pop Festival

Meer weten over de muziek van het Holland Pop festival? Projectleider Okkie Vijfvinkel heeft een mooi overzicht gemaakt voor Muziekweb.

Achtergrond artikelen

Blijf op de hoogte!

Ontvang onze nieuwsbrief met updates in je mailbox.

Misschien vind je dit ook interessant:

Leave A Comment