//Opening expositie Wederopbouw Baankwartier

Opening expositie Wederopbouw Baankwartier

Na een lange voorbereiding opent DIG IT UP galerie en erfgoedlab op zondag 10 februari de deuren voor de expositie Wederopbouw Baankwartier. Deze expositie is een coproductie met het Platform Wederopbouw Rotterdam en toont de turbulente periode van de wederopbouw in het Baankwartier in al zijn facetten.

Het programma is zondag 10 februari zeer gevarieerd. Het begint met een rondleiding door architectuurkenner Paul Groenendijk, waarbij hij onderweg tal van bijzonderheden vertelt. Zie voor meer informatie over de rondleidingen onze agenda.

Daarna opent Theo Kemperman, directeur van de Centrale Bibliotheek Rotterdam en bestuurslid van DIG IT UP, de expositie. Er is live muziek, zoals vroeger in de beroemde Oase Bar in de Schilderstraat werd gespeeld en gezongen. Carolien zingt een medley met liedjes uit de Oase Bar, begeleid door The Old Spice Boys bestaande uit Tom Wigmore (bas) en Ap van den Arend (accordeon). Carolien heeft jarenlang boven de Oase Bar gewoond en woont nog altijd in Cool. Ze zingt onder andere ‘Kijk nou eens wie daar binnenkomt’ van Jaap Valkhof.

De expositie Wederopbouw Baankwartier is te zien van zondag 10 februari tot en met zondag 19 mei.

Programma 10 februari

Locatie: DIG IT UP galerie en erfgoedlab, Schiedamsedijk 62a.

Rondleiding: 13.45 uur verzamelen bij DIG IT UP, start om 14.00 uur. (Deze rondleiding is volgeboekt, u kunt u nog opgeven voor de rondleidingen op 10 maart, 31 maart en 19 mei.)

Opening: Inloop om 15.30 uur, opening door Theo Kemperman om 16.00 uur.

Toegang: Gratis, aanmelden niet verplicht.

2021-03-04T15:10:33+00:00februari 6th, 2019|Baankwartier|

No Comments

 1. jack jongsma februari 10, 2019 at 7:54 am - Reply

  Hallo ,
  Een groet van jack jongsma (toen wonende aan de baan 188) voor een ieder waar mee gespeeld gerouwdouwd en meer gedaan is,zoals henkie den haan,jack lodder,koos nijhof,peter oers en de vele anderen en klasgenoten van de lagere school op het landje.

  Jaren voordat de wijk cool ging heten,was deze wijk al jaren super “Cool” kerstbomenjacht,koninginnedag in de eendrachtstraat,het ongeoorloofd nachtelijk bezoek aan het oogziekenhuis,en dan zijn er nog de vele verhalen van mn oudste broers die toen op de grote vaart zaten,en de kroegen onveilig maakten als zij thuis waren.

  Ik stop nu maar,want er komt steeds meer naar boven.

  Groet,Jack Jongsma

Leave A Comment